• bartokhaz@bartokhaz.hu
  • +36-20-491-9286

 

 

Kivitelezési költség garanciával - hogy álma megvalósulhasson

Megrendelőink számtalan esetben szembesültek már azzal a problémával, hogy a kiválasztott tervezője nem vette figyelembe, hogy az építendő ingatlan milyen költségkeretből tud megvalósulni!  Építési engedélyezési eljárás végetér. Beérkeznek a kivitelezői ajánlatok, melyek messze nem egyeznek az elképzelt kerettel. Következmény: elkészült terv kárba vész (kidobott tervezési költség), tervezésbe befektetett mérhetetlen energia lesz a legkissebb probléma,  új terv készítés, új engedélyezési eljárás és már eltelt jó esetben "csak" 4-6 hónap!

Erre a problémára kívánunk megoldást teremteni, hogy már a tervezőasztalon olyan rajzok készüljenek amelyet a Megrendelő az elképzelt építési költségkereten belül meg is tud valósítani! Ezt nevezzük mi KIVITELEZÉSI KÖLTSÉG GARANCIÁNAK
 

Folyamatok: 

Épületek tervezése generálkivitelezése - a telekvásárlástól a kulcs átadásáig

1. A telek kiválasztása
2. Tervezési koncepció összeállítása
3. Vázlattervek készítése
4. Építési-engedélyezési tervek készítése
5. Kiviteli tervek készítése
6. Generálkivitelezés
7. Használatbavételi engedély, a kulcsok átadása

 

1. A telek kiválasztása

Telekvásárlás előtt áll? Kezdje velünk a munkát már az elejétől!
A megfelelő telek kiválasztásával kezdődik minden. Építész kollégánk segít új otthona helyszínének felkutatásában, hogy minden tekintetben tökéletes legyen a választás. Fontos, hogy milyen a környék, a terepviszonyok, a telek tájolása, mérete, elhelyezkedése, illetve beépítési lehetőségei.


 

2. Tervezési koncepció összeállítása

Ez egy olyan szöveges dokumentum, amelyben a tervezendő épülettel kapcsolatos elképzelések szerepelnek. Ez önállóan is összeállítható, de a tervezővel együttműködve egy beszélgetés során is megszülethet.

A tervezési koncepció az alábbi információkat tartalmazhatja: szükséges funkciók körülbelüli méretekkel, az épület stílusa, anyaghasználattal kapcsolatos elképzelések, helyiségek kapcsolata stb.

 

3. Vázlattervek készítése

A tervezési koncepció összeállítását követően építész kollégánk vázlatokat készít, amelyek alaprajzokból és 3D látványtervekből állnak. A vázlattervek folyamatos egyeztetések mellett csiszolódnak, míg minden tekintetben el nem nyerik megrendelőnk tetszését.


 

4. Építési-engedélyezési tervek készítése

Ebben a szakaszban a jóváhagyott vázlattervek feldolgozása történik, ahol a vázlatok mérnöki rajzokká alakulnak, és elkészülnek a szakági munkarészek, pl. statikai és gépésztervek. A tervek elkészültével benyújtható az építési-engedélyezési kérelem a helyi építési hatóság felé.
 

5. Kiviteli tervek készítése

Egyes esetekben kiviteli tervre is szükség lehet. Az, hogy pontosan milyen típusú tervre van szükség, mindig változó, több összetevője van, így ez a konkrét tervezési feladat ismeretében egyeztetendő.
 

6. Generálkivitelezés

Az építkezés folyamatos felelős műszaki vezetői irányítás mellett folyik, ahol kollégánk legfontosabb feladata az, hogy az épület a tervek szerint, megfelelő minőségben és kivitelben készüljön el.
 

7. Használatbavételi engedély, a kulcsok átadása

A kivitelezés befejezését be kell jelenteni az építési hatóságnak, és kérelmezni kell a használatbavételt. Ennek lefolytatásával, illetve az engedély megszerzésével kapcsolatosan kollégáink további tájékoztatást nyújtanak.

Mindezek után következhet a várva várt pillanat, amikor a kivitelező levonul az építés helyszínéről, a tulajdonos átveszi a kulcsokat, és már csak a költözés van hátra.
 
 
 

8. Eredmény

seta utca haz 9271 edit 9271seta utca haz 9265 edit 9265
 
 

.

Kérdése merült fel, vagy segítségre van szüksége? Tőlünk bátran kérdezhet!

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image