• bartokhaz@bartokhaz.hu
  • +36-20-491-9286

 

 

Szerkezeti ismertetés

Alapozás

Statikai tervekben rögzített dimenziójú vasalt sávalappal készül zsalukő kiemeléssel.
Felmenő szerkezetek alapozása statikai terveknek megfelelően fog történni.

Szigetelés

Talajon egy, oldalfalakon egy réteg Villas, Mapei modifikált SBS bitumenes hegesztett vastaglemez talajnedvesség elleni szigetelés készül az épület teljes szigetelési alapsíkjában. A csatlakozásoknál minimum 8 cm-es átlapolásokat biztosítunk, tovább a csapóeső elleni védelem miatt a külső járósík fölé 30 cm-rel felvezetjük a szigetelést a lábazatok mentén. A szigetelés fektetése előtt a fogadóréteg kellősítését kell végezzük el egy rétegben, vízbázisú bitumenemulzióval.
A talajnedvesség elleni szigetelésen túl az épületen található erkélyek szigetelése is ilyen módon lesz kivitelezve. Az erkélyen szivárgóréteg, aljzatbeton, kent szigetelés és fagyálló burkolat kerül a csapadékvíz elleni szigetelésre.
Különösen az erkély esetében fontos, hogy az összes síkról megfelelő módon el kell vezetni az odajutó csapadékot.

 

A fürdő helyiségekben kenhető (pl. Mapegum Wps) használati víz elleni szigetelés készül. A padlókon és fal mentén 30 cm magasságig felkenve, fürdőkád felett 60 cm magassági, zuhany fülke és mosdók körül 180 cm magasságig és 60 cm-es körzetében szigetelve. A szigetelés repedésmentességét a síkváltásoknál hajlaterősítéssel biztosítjuk.

Teherhordó és térelhatároló falazatok

A teherhordó falak Porotherm vagy Leier 30 N+F, 25x30x23,8 cm méretű, nagy szilárdságú falazóblokkokból készülnek. A falazáshoz vékonyhabarcsot használunk, a belső falfelületen 1,5 cm mész-cement párazáró vakolat készül.
A belső válaszfalak Porotherm vagy Leier 10 N+F, 50x10x23,8 cm válaszfalelemekből készülnek.

 

Födémek

Monolit vasbeton födémek, a statikai kiviteli tervek szerinti vastagságban , illetve vasalással minden használati szint felett. Az alul-felül sík födém táblás zsaluzatra készül. A betonozás pumpás bedolgozással történik statikai terveken szereplő betonminőséggel.

Koszorúk, kiváltók

A nyílások fölötti áthidalások monolit vasbeton gerenda áthidalókkal, a födémekkel egybeöntve vagy előre gyártott áthidalókkal készülnek. Kivitelezésük statikai terv alapján készül.

Ácsszerkezetek, tetőfedés

Előre gyártott szerkezetet telepítünk, melyet várhatóan a Grand Ács Kft készít el az egyeztetett statikai tervek alapján. Minden esetben a felhasznált faanyag fűrészelt fenyő, felületkezeléssel és igény szerint festéssel ellátva.

Bádogos szerkezetek

Az ereszcsatornák, lefolyók festett Metallonova vagy Thermopercoop rendszerű, kör szelvényű függő ereszcsatorna, 100 mm átmérőjű keresztmetszettel készülnek a választott alapszínben. Kémény szegély, szegélybádogozások, tetőkibúvók és ereszszegélyek szintén az említett rendszerű szegélylemezzekkel készülnek.
Az erkélyeken szükség lesz lefolyók elhelyezésére. A burkolat síkjáról külső cseppentőlemezzel és függőeresz csatornával vezetjük el a csapadékot. Az ereszek csatlakozása látszó függőleges lefolyóhoz lesz kiépítve.
A bádogozás anyaga egységesen 0,7 mm vastag, festett alumínium lemez.

Belső burkolatok

Árajánlatunk a burkolatok és élvédők anyag árát nem tartalmazza, csak a segédanyagok (bel- és kültéri vízszigetelések és ragasztóhabarcs) és a munkadíjak költségét. Igény esetén, kedvezményes áron katalógusból választható burkolatokat tudunk biztosítani állandó partnereinken keresztül.

Aljzatbetonok

C16 minőségű estrich beton simítva, burkolatnak megfelelő kialakítással, 7 cm-es vastagságban, egyszeres hálós vasalással, zsákos kiszerelésű, helyszínen kevert, cement bázisú anyaggal. Falak mentén dilatáció képzéssel kialakítva. Az aljzatok az úsztató és installációs rétegek kiépítése és elválasztó PE fólia terítése után készíthetőek el. A padlófűtés csöveit betonozás előtt a vashálóhoz erősítjük.

Külső nyílászárók

ISO Comfort 76:


• magasminőségű Kömmerling német profilrendszer
•76 mm-es beépítési mélység és 5 légkamrás dupla tömítéses kialakítás optimális hő- és zajszigetelés érdekében
• tokban és szárnyban erősített horganyzott acélmerevítés a megfelelő stabilitás és hosszú élettartamért
• modern, letisztult megjelenés
Hőszigetelő üveg:
• háromrétegű 44 mm-es (Ug=0,6 W/m2K)


Vasalat: Roto
Szín: Kívül belül antracit
Árajánlatunk csak bukó-nyíló nyílászárókat tartalmaz. Tolóajtók kivitelezése esetén a többletköltség elszámolandó.

 

Garázskapu

Tervek alapján fal belső síkjára elhelyezett szekcionált garázskaput építünk be. A kapu működtetése távirányítással történik, elektromos motorhajtás segítségével. A kaput az Eurokapu Kft. gyártja és építi be antracit színben bevilágítók nélkül.

Belső ajtók

Belső ajtó kerül beépítésre küszöb nélkül 60.000 Ft + Áfa / db értékben, kilincsek 2.000 Ft + Áfa /db értékben. Beépítés munkadíj 6.000 Ft + Áfa / db.
Az ajtók méretei 75/210, 80/210, 90/210
Ajánlott típus:
Beltéri ajtó típusa:
CPL beltéri ajtó - Phoenix – választott színben - Ár: 60.000 Ft + Áfa
Beltéri ajtó kilincs típusa:
Futura alu rozettás BB -Ár: 2.000 Ft + Áfa
Beépítés: - Ár 6.000 Ft + Áfa
A belső nyílászárók egyszárnyú, nyíló ajtók. Ezektől eltérő megoldások alkalmazása, pl. tolóajtók esetén a többletköltség elszámolandó.

Festés-mázolás

Két réteg felület előkészítés és diszperziós festés, választott színben. (Polifarbe intaller pasztell színkártya)

Hőszigetelések

Koszorúk, kiváltók előtt 5 cm kiegészítő zártcellás, expandált polisztirol hab hőszigetelő lemezt alkalmazunk(Austrotherm Expert fix). A lábazat mentén azonos hőszigetelés lesz beépítve a sávalapra ráültetve.
A külső teherhordó falak terveken szereplő vastagságban vagy Mapei rendszerű expandált grafit polisztirol hab hőszigeteléssel lesznek szigetelve. A szigetelés rögzítése ragasztással és mechanikai rögzítéssel (dübelezéssel) lesz kivitelezve.
A vasbeton zárófödémen Rockwool Multirock hőszigetelés lesz elhelyezve 15+15 cm vastagságban. A talajon fekvő padlószerkezetek rétegrendjében lépésálló, Austrotherm szigetelést alkalmazunk.

Homlokzati felületképzés

A homlokzaton a terveken megfelelő vastagban készül Austrotherm Grafit EPS hőszigetelésre Mapei rendszer felületképzéseként vékonyvakolat alapozó és színezés készül az kiviteli terveknek megfelelően. A lábazat felületképzése az általunk elkészített költségvetésben műgyantás Mapei homlokzati 1,5mm -es Q. Tonachino vakolat.

Épületgépészet

Hidegvíz hálózat

Az épület vízellátását a meglévő utcai közműről tervezzük. A vízellátás a telekhatártól Megrendelő által biztosított 1m-re lévő vízóra aknából az épület faláig, földben vezetett, 32 -es KPE műanyag csővel tervezzük. A házon belül mechanikus vízszűrőt és ürítős elzárót tervezünk beépíteni. Az épületbe a vízvezeték várhatóan a mosdó helyiségében, a földszinten lép be. A házon belül a KPE vezetéket wavin ötrétegű műanyag cső váltja fel. Épületen belül a vezetékek padlóban, szerelőfalban, ill. falhoronyban szerelt, szigetelt, ötrétegű csövek. A belépő vízvezetékbe egy Honeywell 1”-os, automatikusan visszamosható kombinált nyomáscsökkentőt és vízszűrőt építünk be.
A vízszűrő után a gerincvezetékről leágazást tervezünk használati melegvíztárolóhoz. A felszálló vezetékek legmagasabb pontjára légbeszívó szelepet építünk. A hálózat szerelése során alkalmazandó kötések préselt és menetes kialakításúak.

Használati melegvíz hálózat

A házon belül - A WC-ék kivételével - minden vizes berendezési tárgyhoz kiépül a használati melegvíz vezeték. A használati melegvíz előállítása központilag történik, egy gázkazánnal közvetve összekötött melegvíztárolóval. A tároló rendelkezik minden biztonsági berendezéssel, amelyet a vonatkozó szabványok meghatároznak. Az épületben a folyamatos melegvízellátás érdekében cirkulációs hálózat épül ki. A víz keringetését automatikus üzemű, bronz házas Grundfos vagy Villo cirkulációs szivattyú végzi. Maximális melegvíz hőmérséklet: + 50 C°. A melegvíz hálózat anyaga és szerelési előírása azonos a hidegvíz hálózatnál leírtakkal, Wavin típusúak.

Szennyvízhálózat

Az telekhatáron belül rendelkezésre álló szennyvíz bekötési lehetőség, így az épületben keletkező szennyvizet a közcsatornába vezetjük. Az épületből elvezetett szennyvíz eredete háztartási szennyvíz. Az épület csatornahálózatát úgy valósítjuk meg, hogy az épületbe szennyvíz visszaáramlás ne keletkezzen. Minden vizes berendezési tárgy bűzelzáró szifon közbeiktatásával csatlakozik a csatornahálózatra. Az ágvezetékek min. 1% lejtéssel csatlakoznak az ejtőkhöz. Az ágvezetékeket falba vésve, vagy padlóban szereljük, anyaga: PVC-KA. Ejtővezetékenként szellőzővezetéket alakítunk ki.

Gázellátás

A telekhatáron elhelyezett a földgáz közművezeték csatlakozótól biztosítjuk a gázellátást. A csatlakozó vezeték anyaga a telekhatártól az épület faláig, KPE műanyag gázcső. Az épületbe a földszinten áll be a gázvezeték. A beállásnál, a falsík előtt KPE-réz összekötőt építünk be, innentől a gázfogyasztókig a vezeték anyaga szavatolt minőségű rézcső. A gázmérő és a nyomáscsökkentő a kerítésbe tervezzük besüllyesztve, zárható szekrényben.
A házban 1 db gázkészülék található:
-1 db: Bosch Condens 3000W ZSB 22-3 C gyártmányú gázkazán. A fogyasztói vezetéket rézcsőből építjük meg.
A csővezetékek egymáshoz kapcsolása idomokkal, presszeléssel történik.
A gázkazán égéstermék elvezetéséhez cső a csőben rendszerű égéstermék elvezetőt használunk.

Központi fűtés

A hő ellátás központilag történik, a gépészeti helyiségben elhelyezett gázkazánról. A készülék Bosch Condens 3000W ZSB 22-3 C gyártmányú kondenzációs gázkazán. Közvetlenül a kazán mellett elhelyezett Sansystem HMV tartályt használunk. A fűtési rendszerhez tartozó zárt tágulási tartály és a biztonsági szelep a kazánba építetve használjuk. Az épületben padlófűtés tervezünk. A padlófűtés számára a 40/32 Cº-os hőlépcsőjű előremenő fűtővízet, osztó-gyűjtővel szerelten központilag állítjuk elő.
A fűtési vezetékek wavin oxigéndiffúzió mentes, alumíniumbetétes műanyag csövek. A csővezetékeket padlóban, falhoronyban vezetjük.

Szabályzó típusa

1 db Bosch FW200-as típusú időjárás követő szabályzó

Beépített porszívó

Központi porszívót nem építünk alapkivitelben.

Klimatizálás

Nem tartalmazza ajánlatunk

Átemelő szivattyú

Beépítése nem lesz szükséges.

Szellőző berendezések

Zehnder hővisszanyerős rendszert rendszert építünk Comfoair Q350-es entalpiás készülékkel 90mm-es csőhálózattal 8-as osztóval. Kettő darab 160/500-as LRCA Lindab kulisszás hangcsillapítóval.

Villanyszerelés, megvilágítás

A villanyszerelés helységenként 1db lámpatest 2db kapcsoló és 4db konnektor elv alapján kivitelezzük (egyeztetés szükséges a pontos mennyiséghez), lámpatestek helyeinek kialakítását, TV és internet bevezetését, kismegszakító szekrény elhelyezését, bekötését tartalmazza. A kapcsolók, konnektorok fehér színben tervezett Legrand Valena típusúak. A riasztó, és kaputelefon kiépítését esetleges kamera rendszer kialakítását, valamint esetleges villámvédelem kiépítését az alap vállalási m2-ár nem tartalmazza. Igény esetén egyeztetett felár ellenében teljesítjük a megrendelést. Lámpatesteket nem tartalmazza ajánlatunk. Csatlakozás kerül kiépítésre.

Szaniterek

Árajánlatunk a Geberit DUO Fix fali konzolos wcket alföldi szaniterrel, valamint az épített zuhany Alcaplast APZ10 850-es vonalas folyókát tartalmazza. Mosdókat, kádat beépített mosdó szekrényeket nem tartalmaz ajánlatunk.

Árajánlat 

ajanlat

Ajánlatunk nem tartalmazza:

- Illetékek költségét, közmű fejlesztési díjait, közmű beállások költségét (gáz csonk, vízóra akna, elektromos óra fogadó és mérő óra telepítését)
- Rossz talajminőség esetén földpartok megtámasztását
- Kertépítészeti munkálatokat, kivéve a hátsó telekrész síkká alakítását és a zöldtetőt
- Kerti berendezések, kiegészítők, tárolók
- Beépített bútorok
- Konyhabútor és tartozékai (mosogató tálca, csaptelepek)
- Belső és külső hideg/meleg burkolatok anyagköltsége
- Szomszédos telkek mentén épített kerítések
- Világító berendezések (lámpatestek)
- Külső árnyékolók és szúnyoghálók

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image