• bartokhaz@bartokhaz.hu
  • +36-20-491-9286

 

 

Kivitelezési költség garanciával - hogy álma megvalósulhasson

Megrendelőink számtalan esetben szembesültek már azzal a problémával, hogy a kiválasztott tervezője nem vette figyelembe, hogy az építendő ingatlan milyen költségkeretből tud megvalósulni!  Építési engedélyezési eljárás végetér. Beérkeznek a kivitelezői ajánlatok, melyek messze nem egyeznek az elképzelt kerettel. Következmény: elkészült terv kárba vész (kidobott tervezési költség), tervezésbe befektetett mérhetetlen energia lesz a legkissebb probléma,  új terv készítés, új engedélyezési eljárás és már eltelt jó esetben "csak" 4-6 hónap!

Erre a problémára kívánunk megoldást teremteni, hogy már a tervezőasztalon olyan rajzok készüljenek amelyet a Megrendelő az elképzelt építési költségkereten belül meg is tud valósítani! Ezt nevezzük mi KIVITELEZÉSI KÖLTSÉG GARANCIÁNAK
 

Központi fűtés

Egy családi ház hővesztesége méretfüggvényében ~10-20 kW körüli értékre becsülhető. A hő ellátás központilag történik, a gépészeti helyiségben elhelyezett gázkazánról. A készülék Bosch Condens 3000W ZSB 22-3 C gyártmányú kondenzációs gázkazán. Közvetlenül a kazán mellett elhelyezett Sansystem HMV tartályt használunk. A fűtési rendszerhez tartozó zárt tágulási tartály és a biztonsági szelep a kazánba építve használjuk. Az épületben padlófűtést készítünk. A padlófűtés számára a 40/32 Cº-os hőlépcsőjű előre menő fűtővízzel, osztó-gyűjtővel szerelten központilag állítjuk elő. A fűtési vezetékek oxigéndiffúzió mentes, alumíniumbetétes műanyag csövek.

Felár esetén a hőellátás szintén központilag történik, a gépészeti helyiség mellett elhelyezett hőszivattyúról. A készülék tetszőlegesen kiválasztható. Kedvezményt Hotjet vagy Stiebel gép esetén tudunk biztosítani. A használati melegvíz tárolására a gépészeti helyiségben elhelyezett Sansystem HMV tartályt használunk. A fűtési rendszerhez szükséges puffertartály beépítése. Ebben az esetben mennyezeti hűtő/fűtő rendszert építünk be a födémbe. A fűtés számára szintén 40/32 Cº-os hőlépcsőjű előre menő fűtővízet, osztó-gyűjtővel szerelten központilag állítunk elő.

A nyári hűtéshez 20-24 C°-os vizet állítunk elő, amelyet harmatpontérzékelők elhelyezése mellett vezetünk a hőleadókba.

Használati melegvíz hálózat

A házon belül - A WC-ék kivételével - minden vizes berendezési tárgyhoz kiépül a használati melegvíz vezeték. A használati melegvíz előállítása központilag történik, egy kazánnal vagy hőszivattyúval közvetve összekötött melegvíztárolóval. A tároló rendelkezik minden biztonsági berendezéssel, amelyet a vonatkozó szabványok meghatároznak. Az épületben a folyamatos melegvízellátás érdekében cirkulációs hálózat épül ki. A víz keringetését automatikus üzemű, bronz házas Grundfos vagy Villo cirkulációs szivattyú végzi. Maximális melegvíz hőmérséklet: + 50 C°. A melegvíz hálózat anyaga és szerelési előírása azonos a hidegvíz hálózatnál leírtakkal, Wavin típusúak.

Légellátás-szellőzés

Az épületben igény esetén szellőrendszer tervezését és kivitelezését vállaljuk. Magas igényszintű épületek esetén ez indokolt és szükséges megoldás. A szellőzés javítja a páratartalmat és a CO2 szintet, biztosítja a folyamatos frisslevegő szállítást, valamint csökkenti az épület filtrációs hőveszteségét. A szellőző berendezés egy hővisszanyerős Zehder Confoair 350-550 készülék. A szellőző rendszer alapvezetékeit a monolit vasbeton födém alsó és felső vasalása között helyezzük el. A rendszer kiépítését a tervezéstől a beüzemelésig vállaljuk. A rendszerhez igényelhető wifi csatlakozás, melyen keresztül telefonos vezérlés és programozás is lehetséges.

Villanyszerelés, megvilágítás

A villanyszerelés 2 db kapcsoló, 4db konnektor és 2 lámpa/helyiség elv alapján kivitelezzük (egyeztetés szükséges a pontos mennyiséghez), lámpatestek helyeinek kialakítását, TV és internet bevezetését, kismegszakító szekrény elhelyezését, bekötését tartalmazza. A kapcsolók, konnektorok fehér színben tervezett Legrand Valena típusúak. A riasztó, és kaputelefon kiépítését esetleges kamera rendszer kialakítását, valamint a villámvédelem kiépítését az alap vállalási m2-ár nem tartalmazza. Igény esetén egyeztetett felár ellenében teljesítjük a megrendelést. Lámpatestek nem tartoznak az ajánlatba, csupán a csatlakozás lehetősége kerül kiépítésre. A megadott mennyiségek egy átlagos családi ház igényeit ki tudják elégíteni. Amennyiben plusz kapcsolóra, lámpahelyre vagy dugaljra van szükség, úgy egyeztetés szükséges az árakról. Igény esetén okosotthon kivitelezését is vállaljuk.

Szaniterek

Árajánlatunk az általunk ajánlott szaniterek árát tartalmazza. Ezektől eltérő berendezések anyagárának költségkülönbsége elszámolandó tétel.

.

Kérdése merült fel, vagy segítségre van szüksége? Tőlünk bátran kérdezhet!

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image