• bartokhaz@bartokhaz.hu
  • +36-20-491-9286

 

 

Kivitelezési költség garanciával - hogy álma megvalósulhasson

Megrendelőink számtalan esetben szembesültek már azzal a problémával, hogy a kiválasztott tervezője nem vette figyelembe, hogy az építendő ingatlan milyen költségkeretből tud megvalósulni!  Építési engedélyezési eljárás végetér. Beérkeznek a kivitelezői ajánlatok, melyek messze nem egyeznek az elképzelt kerettel. Következmény: elkészült terv kárba vész (kidobott tervezési költség), tervezésbe befektetett mérhetetlen energia lesz a legkissebb probléma,  új terv készítés, új engedélyezési eljárás és már eltelt jó esetben "csak" 4-6 hónap!

Erre a problémára kívánunk megoldást teremteni, hogy már a tervezőasztalon olyan rajzok készüljenek amelyet a Megrendelő az elképzelt építési költségkereten belül meg is tud valósítani! Ezt nevezzük mi KIVITELEZÉSI KÖLTSÉG GARANCIÁNAK
 

Alapozás

Statikai kiviteli tervek alapján a teherhordó falak alatt sávalap készül 50x50 cm-es keresztmetszettel. Az alapozás az előírásoknak megfelelően legalább C25-ös minőségű betonból készül. A vasalás megfelelő szilárdásgú talajt feltételezve 4 db 12 mm átmérőjű hosszvassal készül, a sarkonként 6 db toldással, a kengyelek ¤8/20 osztású vasakból lesznek kivitelezve. A vasbeton sávalapok fölött 23 cm magas zsalukő sort építünk a lábazati vonalmenti hőhídak kiküszöbölésének érdekében. A zsalukő sor tetején zsaluzzuk be a 12 cm vastagságú alaplemezt, amely a bitumenes szigetelés fogadására szolgál. Az alaplemezt ¤6/20 hegesztett vashálóval szereljük. Az alap ajánlatunkban a teraszok a ház mellé építve, sávalapok nélkül készülnek. Kültéri kerámia burkolat esetén kavicságyra öntött, 15 cm vastagságú beton aljzatot építünk. Alap ajánlatunk alápincézetlen épületre érvényes.

Bartók Ház Kft. - Alapozás
Bartók Ház Kft. - Alapozás
Bartók Ház Kft. - Alapozás

Egyedi esetekben, pl. rossz talajminőség, lejtős terep, talajvíz, alápincézett vagy részlegesen alápincézett ház alatt egyedi megoldásokat alkalmazunk. Sávalapozás helyett ezekben az esetekben általában lemezalapot készítünk, amely alkalmas módszer szélsőséges körülmények mellett is. Szintugrások áthidalására vasbeton pilléreket készítünk, amelyek a lemezalapra vagy pontalapokra terhelnek. Lejtős terep esetén számolni lehet torlaszvizekkel. A problémára drainrendszer kiépítése ad megoldást.

Szigetelés

Talajon egy, oldalfalakon szintén egy réteg Villas, modifikált SBS bitumenes hegesztett vastaglemez talajnedvesség elleni szigetelés készül az épület teljes szigetelési alapsíkjában. Kiemelt figyelmet kell fordítani a szigetelés vonalvezetésére és folytonosságára. A csatlakozásoknál minimum 8 cm-es átlapolásokat kell biztosítani, továbbá szükséges a csapóeső elleni védelem miatt a külső járósík fölé 30 cm-rel felvezetni a szigetelést a lábazatok mentén. A szigetelés fektetése előtt a fogadóréteg kellősítését kell elvégezni egy rétegben, vízbázisú bitumenemulzióval.

A fürdő helyiségekben kenhető (pl. Mapegum Wps) használati víz elleni szigetelés készül. A padlókon és fal mentén 30 cm magasságig felkenve, fürdőkád felett 60 cm magasságig, zuhany fülke és mosdók körül 180 cm magasságig és 60 cm-es körzetében szigetelve. A szigetelés repedésmentességét a síkváltásoknál hajlaterősítéssel kell biztosítani, ezen felül ügyelni kell a padlóösszefolyókkal a megfelelő csatlakozás biztosítására. Alap árajánlatunk a talajnedvesség elleni szigetelés kivitelezést tartalmazza.

A talajnedvesség elleni szigetelésen túl az épületen található lapostetők és erkélyek szigetelését is bitumenes szigeteléssel kivitelezzük. Az erkélyen szivárgóréteg, aljzatbeton, kent szigetelés és fagyálló burkolat kerül a csapadékvíz elleni szigetelésre, a lapostetőkön pedig kavicsréteg leterhelés és hőcsillapítás céljából.

Különösen az erkély esetében fontos, hogy az összes síkról megfelelő módon el kell vezetni az odajutó csapadékot. A bitumenes szigetelőréteg egy öntapadó és egy lángolvasztással elkészíthető lemezből áll.

Teherhordó és térelhatároló falazatok

A teherhordó falak Porotherm 30 N+F, 25x30x23,8 cm méretű, nagy szilárdságú falazóblokkokból készülnek. A falazáshoz vékonyhabarcsot használunk, a belső falfelületen 1,5 cm mész-cement párazáró vakolat készül.

A belső válaszfalak Porotherm 10 N+F, 50x10x23,8 cm válaszfalelemekből készülnek.

A falazatok építése az alapozásra kerülő aljzat elkészültét követően, a talajnedvesség elleni szigetelés elhelyezése után, valamint a falak helyének kitűzését követően elkezdhető. Fontos, hogy minél kevesebb darabolt elem kerüljön a falazatba, továbbá a vágott elemek minimálisan negyed tégla méretűek kell, hogy legyenek. A lap ajánlatunk hagyományos PTH termékek építését tartalmazza.

Alápincézés esetén pincefalak földnyomásnak kitett szakaszait statikailag méretezni kell. Megfelelő fogadószerkezet szükséges a talajnedvesség elleni szigetelés kivitelezéséhez. Javasoljuk a pincefalakat Porotherm pincetéglából, vagy fokozott igények esetén zsalukőből építeni.

Fokozott hőtechnikai igények esetén a költségek pontos számításával Porotherm K téglából építjük a teherhordó falakat.

Födémek

Monolit vasbeton födémek, a statikai kiviteli tervek szerinti vastagságban (20-22 cm), illetve vasalással a földszint felett. Az alul-felül sík födém szintugrások nélkül, táblás zsaluzatra készül, amely a betonozást követően két héttel elbontható. Gerendák/áthidalók csak a nyílászárók fölött készülnek alap kivitelben. A betonozás pumpás bedolgozással történik C20/25 betonminőséggel. Alap ajánlatunk maximum 6 m-es fesztávú födémre értendő. Ekkora fesztávig általában elegendő ¤10/20-as vasháló készítése. A felső vasalás mezőközépben elhagyható, a széleken, illetve a konzolok, belső falak felett negatív nyomatéki vasalást szerelünk. A koszorúk, valamint az áthidalók szintén monolit szerkezettel épülnek. Nyílásáthidalások esetén egyaránt dolgozunk monolit és előregyártott áthidalóval.

A födémben megvalósuló szintváltások, válto.zó vastagságú szakaszok, pillérek átszúródás elleni vasalása, fém sarokoszlopok fogadószerkezetei, monolit vasbeton gerendák, húzott karú lépcsők kivitelezése esetén egyedi árajánlat készítése szükséges. Szintén egyedi esetnek minősül a födémben mennyezeti hűtő-fűtő panelek, valamint szellőző alapvezetékek szerelése is.

Ácsszerkezetek, tetőfedés

Magastetős ház esetén ajánlatunk tartalmazza a fedélszék, valamint a fedés kivitelezését. A fedélszék alap kivitelben kontyolt nyeregtető. Oromfalak készítése esetén a költségek felülvizsgálatot igényelnek. A tető 15-35° közötti hajlásszöggel készül. A fedélszék anyaga gomba- és rovarvédelemmel előre kezelt fűrészelt fenyő. A faanyag keresztmetszete szelemen esetén 15x15, szarufánál 7,5/15, ellen- és tetőlécnél 3/5, fogópáraknál 7,5/15 cm, az egyes elemek maximális hossza 7,00 m.

Fontos, hogy a helyszínen vágott faanyagot a vágási élek mentén is kell kezelni a későbbi károsodás elkerülése érdekében.

Lapostetős épületen a nem látszó szerkezetek esetén szükséges lesz az attikafedés és a konzolok bádogfedése alá fa tartóvázat és alátét héjazatot készíteni.

A fedés anyaga minden esetben hornyolt cserépfedés nettó 3.000 Ft/m2 árig. Minden esetben elkészítjük a fedéshez alkalmazható páraáteresztő fóliaréteget is.

Pergolák, rétegelt ragasztott fából készült szerkezetek, egyéb kerti berendezések ácsmunkáit külön költségvetésben fogjuk elszámolni, továbbá a kerítések költségét nem tartalmazza árajánlatunk.

Bádogos szerkezetek

Az ereszcsatornák, lefolyók festett Metallonova vagy Thermopercoop rendszerű, kör szelvényű függő ereszcsatorna, 100 mm átmérőjű keresztmetszettel készülnek a választott alapszínben. Kémény szegély, szegélybádogozások, tetőkibúvók és ereszszegélyek szintén az említett rendszerű szegélylemezzekkel készülnek.

Az erkélyeken szükség lehet lefolyók elhelyezésére. A burkolat síkjáról külső cseppentőlemezzel és függőeresz csatornával vezetjük el a csapadékot. Az ereszek csatlakozása látszó függőleges lefolyóhoz lesz kiépítve.

Ezen felül lapostetős épületen az attikafalakat kell lefedni, illetve igény szerint az ablakpárkányok kialakítását kell megoldani fémlemezből.

A bádogozás anyaga egységesen 0,7 mm vastag, festett alumínium lemez, listáról tetszőlegesen válaszható színben. Állókorcos fémlemez fedés egyedi árajánlat alapján készül.

Belső burkolatok

Laminált parketta, ill. kerámia burkolólapok, kültérben fagyálló burkolattal. Árajánlatunk a burkolatok és élvédők anyagárát nem tartalmazza, csak a segédanyagok (bel- és kültéri vízszigetelések és ragasztóhabarcs) és a munkadíjak költségét. Igény esetén, kedvezményes áron katalógusból választható burkolatokat tudunk biztosítani állandó partnereinken keresztül. A kerámia burkolólapok maximális mérete 60x60 cm, minimális mérete 20x20 cm. Egyedi burkolólapok, illetve vastag fa parketták lerakását egyedi árakon, speciális segédanyagokkal vállaljuk. Igény esetén vállaljuk kültéri travertin burkolatok készítését. Ajánlatunk a kő típusának és méretének függvénye.

Aljzatbetonok

C12 minőségű estrich beton simítva, burkolatnak megfelelő kialakítással, 6-7 cm-es vastagságban, egyszeres hálós vasalással, helyszínen kevert, cement bázisú anyaggal. Falak mentén dilatáció képzéssel kialakítva. Az aljzatok az úsztató és installációs rétegek kiépítése és elválasztó PE fólia terítése után készíthetőek el. A padlófűtés csöveit betonozás előtt a vashálóhoz erősítjük.

Terasztetőkön készített, egyedi lejtéssel kialakított estrich-ek felülvizsgálatot igényelnek.

Külső nyílászárók

Egyedi gyártású kívül-belül fehér színű műanyag nyílászárók, 3 rétegű, kettős Low-e bevonatú üvegezéssel, a terveknek megfelelő méretben. Ablakok hőátbocsátási tényezője Ubeép.=1,15 W/m2K. A nyílászárók kettős gumitömítéssel, 6 légkamrával készülnek. A beépítés javításának érdekében a nyílászárókat ytong kávákban helyezzük el. Alap ajánlatunkban a nyílászárók bukó-nyíló, illetve fix kivitelben rendelhetők. A maximális osztás nélküli üvegfelület mérete 100x240 cm.

A nyílászárókhoz esetlegesen tartozó EPDM szalagokat, a redőny szerkezeteket, továbbá a szúnyoghálókat ajánlatunk nem tartalmazza. Ezen tételek a költségvetéshez külön igényelhetők. Tolóajtók, emelő-tolóajtók egyedi ajánlat alapján készülnek. Melegperemmel, illetve 3-as gumitömítéssel készülő, valamint színezett tokszerkezetű nyílászárók egyedi árajánlatot igényelnek.

Garázskapu

Maximum 500x220 cm-es, két gépkocsi befogadására alkalmas kapu. Tervek alapján fal belső síkjára elhelyezett szekcionált garázskaput építünk be. A kapu működtetése távirányítással történik, elektromos motorhajtás segítségével. A kaput az Eurokapu Kft. gyártja és építi be fehér színben.

Belső ajtók

Maximum 12 db belső ajtó kerül beépítésre küszöb nélkül 45.000 Ft + Áfa / db értékben, kilincsek 2.000 Ft + Áfa /db értékben. Beépítés munkadíj 8.000 Ft + Áfa / db. Az ajtók méretei 75/210, ill. 90/210. A beltéri ajtókat állandó beszállítóinkon keresztül rendeljük. Alap ajánlatunkban CPL borítású, Borovi Szicília ajtót kínálunk homogén felülettel, papírrács betéttel, maximum 15 cm vastag falszerkezethez.

A megadott méretektől eltérő, kétszárnyú, illetve tolóajtók egyedi ajánlatot igényelnek. Az ajtólapban elhelyezett osztások, üvegezett felületek, egyedi kilincsek és zárak szintén nem tartoznak alap ajánlatunkba.

Festés-mázolás

Két réteg felület előkészítés és diszperziós festés, választott színben. (Polifarbe intaller pasztell színkártya).

Élénk színek, tapétázott felületek, díszglettek egyedi árajánlat alapján készülnek.

Hőszigetelések

Koszorúk, kiváltók előtt 5 cm kiegészítő zártcellás, expandált polisztirol hab hőszigetelő lemezt alkalmazunk. A lábazat mentén azonos hőszigetelés lesz beépítve 12-15 cm vastagságban.

A külső teherhordó falak 15 cm Baumit vagy Mapei rendszerű expandált polisztirol hab hőszigeteléssel lesznek szigetelve. A szigetelés rögzítése ragasztással és mechanikai rögzítéssel (dübelezéssel) lesz kivitelezve.

A vasbeton zárófödémen EPS műanyag hőszigetelés lesz elhelyezve minimum 22 cm vastagságban, 20 cm + min 2 cm lejtésképzéssel. A talajon fekvő padlószerkezetek rétegrendjében 10 cm lépésálló ATN100, garázsban ATN150 Austrotherm szigetelést alkalmazunk.

Szintén Austrotherm szigetelésből készítjük el az erkély, továbbá a lapostetők hőszigetelését és lejtésképzését.

Magastetők, padlásfödémek hőszigetelésére 25 cm kőzetgyapot szigetelést helyezünk el két rétegben.

Grafitos hőszigetelések, teraszokon PIR szigetelés készítése, fokozott terhelésű ATN150 padlószigetelések, hőhídmegszakító elemek, Purenit, XPS lemezek, homlokzati kőzetgyapot szigetelések egyedi ajánlat alapján készülnek.

Homlokzati felületképzés

A homlokzati 15 cm vastag EPS hőszigetelésre Dryvit rendszer felületképzéseként vékonyvakolat alapozó és színezés készül az kiviteli terveknek megfelelően. A lábazat felületképzése az általunk elkészített költségvetésben műgyantás Dryvit vakolat. Ajánlatunkban Mapei dryvitrendszer szerepel.

Más rendszert igénylő burkolatok, pl. fa- vagy kőburkolat egyedi ajánlat alapján.

Lábazatok

Épület körüli földszinti lábazatok kivitelezésénél alapáron geotextíliával körülvett kulékavics ágyazatot alakítunk ki. Ez elegendő védelmet nyújt az épület körül felgyülemlő nedvesség elvezetésére, ezen felül a csapóeső elleni védelem szempontjából kedvezőbb járdák vagy térkövek építésénél. Ezen kívül a lábazatokon a járószint síkjáig levezetett travertin burkolatok megóvására is alkalmas a lábazati kialakítás.

.

Kérdése merült fel, vagy segítségre van szüksége? Tőlünk bátran kérdezhet!

Style Selector

Layout Style

Predefined Colors

Background Image